Cake icon

We’re celebrating 10 years of Wanderu by giving away $10,000 in free travel!  See details ››

Bezoek 15 Europese hoofdsteden voor minder dan €400

Reizen naar het buitenland wordt vaak geassocieerd met hoge kosten welke slechts door weinigen kunnen worden veroorloofd. Daarnaast is de aanname dat een goede deal alleen te bemachtigen als je een kennis hebt in de reisindustrie, wat voor de meesten niet het geval is. Deze fabels zijn verre van waar. Nu meer dan ooit is het vrij betaalbaar om internationaal rond te reizen en goede deals zijn eenvoudig te vinden.

Met de lancering van Wanderu in Europa afgelopen Januari, is ons aanbod van reizen flink gestegen en daarmee ook het aantal betaalbare internationale routes. Als voorbeeld, een busreis van Parijs naar Amsterdam kost €19,- en een reis van Berlijn naar Wenen is ongeveer €22,-. Door de introductie van budget luchtvaartmaatschappijen welke betaalbare reizen tussen de continenten beschikbaar stellen, is een internationaal avontuur met een klein budget niet langer meer onmogelijk.

Al deze deals hebben ons geïnspireerd om een stedentrip samen te stellen waarmee je met een beperkt budget zoveel mogelijke Europese steden kunt bezoeken. Aangezien de meeste reizen worden aangeboden van en naar de grote steden, hebben we besloten om ons te focussen op de Europese hoofdsteden. Voor de samenstelling van de stedentrip maken we gebruik van Wanderu’s unieke route techniek waarbij een zoekalgoritme reizen vindt op basis van prijs en reistijd. Het resultaat is een vrij indrukwekkende lijst van mogelijkheden met geoptimaliseerde routes op basis van de gemiddelde en laagst beschikbare prijzen.

Om je niet langer in spanning te houden, dit is de beste manier om de 15 Europese hoofdsteden te bezoeken:

Zie meer voor minder

Hieronder vind je een overzicht van de gehele rondreis om jouw Europese stedentrip te plannen. Zoals je kan zien, kost de reis gemiddeld iets minder dan €600,-. Mocht je ver van te voren boeken en kiezen voor de laagst mogelijke beschikbare tarieven, dan is het zelfs mogelijk om onder de €400,- te blijven!

Efficiënt reizen

We hebben 15 Europese hoofdsteden opgenomen in ons overzicht en met behulp van ons zoekalgoritme zijn deze gesorteerd in de meest optimale volgorde (om de reistijd te beperken). Op deze manier hou je meer tijd over om de populaire bestemmingen te bezoeken en de lokale cultuur tot je op te nemen.

Het is een rondreis!

Zoals op de kaart te zien is, is de stedentrip een rondreis, je hoeft je dus geen zorgen te maken waar je begint en je kunt de reis dus in elke stad beginnen.

Dacht je dat het reizen door Europa duur was? Dan hebben wij een aangename verrassing! We hebben in ons systeem gekeken en de gemiddelde prijs voor elke route opgezocht. Het resultaat is een stedentrip door de hoofdsteden voor minder dan €600,-. Zie hier het overzicht van onze suggestie:

RouteGemiddelde
reistijd
Gemiddelde
ticketprijs
Amsterdam naar Kopenhagen12h 5m€56,70
Kopenhagen naar Berlijn9h 3m€39,74
Berlijn naar Warschau8h 35m€29,60
Warschau naar Praag9h 20m€37,14
Praag naar Wenen4h 8m€27,83
Wenen naar Bratislava1h 7m€6,56
Bratislava naar Boedapest5h 20m€24,95
Boedapest naar Zagreb5h€25,44
Zagreb naar Rome20h 15m€70,10
Rome naar Bern19h 25m€56,42
Bern naar Parijs14h 15m€39,54
Parijs naar Londen10h 20m€34,76
Londen naar Brussel7h 8m€38,28
Brussel naar Luxemburg8h 40m€27,16
Luxemburg naar Amsterdam9h 38m€37,20
 Totale reiskosten:$551,42

 

  • Prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde ticketprijzen beschikbaar op Wanderu voor elke route (op basis van een tijdsperiode van 30-dagen).
  • De prijzen vermeld in Euro’s zijn gebaseerd op de wisselkoers van 3 maart 2017.
  • Voor sommige reizen is het mogelijk nodig om over te stappen.

Een Europese stedentrip voor minder dan  €400!

De prijzen hierboven zijn de gemiddelden voor de weergegeven routes, je kan echter goedkopere opties vinden voor de gehele rondreis. Als je er voor kiest om de laagst mogelijke prijzen te selecteren dan is het ook mogelijk om de 15 bestemmingen te bezoeken voor minder dan €400. Wij hebben gespeurt naar de laagste prijzen binnen een tijdsbestek van 30 dagen en zijn op een totaal uitgekomen van €347,08!

Natuurlijk vereist dit enige flexibiliteit omdat sommige dagen lagere tarieven hebben dan anderen, wat goed is te combineren met een extra dag in een van de historische steden. Bus tickets worden variabel geprijsd, dit betekent dat de prijzen omhoog gaan zodra er meer tickets worden verkocht. Zolang je jouw reis vooruit plant, dan kan je goede tarieven vinden en goedkoop reizen binnen Europa:

RouteLaagst
ticketprijs
Gemiddelde
ticketprijs
Amsterdam naar Kopenhagen12h 5m€38,73
Kopenhagen naar Berlijn9h 3m€19,77
Berlijn naar Warschau8h 35m€16,93
Warschau naar Praag9h 20m€18,27
Praag naar Wenen4h 8m€9,94
Wenen naar Bratislava1h 7m€4,98
Bratislava naar Boedapest5h 20m€15,02
Boedapest naar Zagreb5h€16,75
Zagreb naar Rome20h 15m€44,82
Rome naar Bern19h 25m€52,99
Bern naar Parijs14h 15m€29,85
Parijs naar Londen10h 20m€18,77
Londen naar Brussel7h 8m€16,69
Brussel naar Luxemburg8h 40m€24,61
Luxemburg naar Amsterdam9h 38m€18,96
 Totale reiskosten:€347,08

 

  • Prijzen zijn gebaseerd op de laagst beschikbare ticketprijzen op Wanderu voor elke route (op basis van een tijdsperiode van 30-dagen).
  • De prijzen vermeld in Euro’s zijn gebaseerd op de wisselkoers van 3 maart 2017.
  • Voor sommige reizen is het mogelijk nodig om over te stappen.

Waarom reizen per bus?

Het reizen per trein heeft altijd de voorkeur gehad voor het reizen binnen Europa in de afgelopen decennia en geniet nog altijd de voorkeur van vele Europeanen. In de laatste jaren zijn busreizen echter naar voren gekomen als betaalbare alternatieven. Een van de grootste voordelen zijn de lagere ticketkosten. Een treinreis van Berlijn naar Wenen kost ongeveer €40, een busreis is al beschikbaar vanaf €17.

Een andere manier om rond te reizen door Europa is door middel van de budget luchtvaartmaatschappijen. Hoewel je ticket vrij goedkoop is, dien je in vele gevallen extra te betalen voor je bagage en het vervoer naar en van het vliegveld. In vergelijking met de bus waarbij busstations vaak gelegen zijn in het hart van de stad. Op deze manier bespaar je een hoop geld door geen taxi te hoeven gebruiken, daarnaast zijn de bagagevoorwaarden over het algemeen flexibeler en kun je vaak één stuks bagage gratis meenemen.

Wat te doen tijdens je reis:

Zoals je wellicht hebt opgemerkt kunnen sommige reizen meer dan 7 uren duren, wat je misschien doet denken wat je met die tijd kan doen. Hier zijn enkele ideeën wat je kan doen terwijl je reist met de bus:

Surf op het web & laad je apparaten op.

De meeste bussen bieden gratis internet aan zodat je up-to-date kan blijven met social media, het laatste nieuws of het streamen van je favoriete muziek. Daarnaast hebben de meeste bussen ook stopcontacten zodat je jouw smartphone, tablet of laptop kan opladen.

Als je een blogger bent, dan is de bus de perfecte manier om te reizen. Tijdens de reis kun je artikelen schrijven over de stad die je zojuist hebt bezocht. Hetzelfde geld als je op reis bent voor werk. Maak optimaal gebruik van je tijd zodat je meer tijd over hebt bij aankomst!

Maak gebruik van de overstap momenten

Op sommige reizen dien je onderweg over te stappen (de overstaptijd is inbegrepen in ons overzicht). In plaats van het wachten op het bus station raden we je aan om rond te kijken in de stad.

Als voorbeeld: de bus van Zagreb naar Rome stopt voor een paar uurtjes in Milaan of München (afhankelijk van de gekozen route), beide stations bevinden zich op het centraal station. Ideaal om rond te wandelen en historische monumenten te bezoeken zoals het Nieuwe Stadhuis van München of de wereldberoemde Kathedraal van Milaan. Vanzelfsprekend, ga niet door de stad rondwandelen in het holst van de nacht – we willen natuurlijk wel dat je veilig bent.

Geniet van het uitzicht

Wanneer je met de bus door het land reist, krijg je de kans om elke regio en uitzicht tot je op te nemen. Probeer een stoel te bemachtigen bij het raam en geniet van het mooie uitzicht!

Rust uit!

Na het rondstruinen door de steden is het stappen op de bus misschien wel de juiste tijd voor een pauze. Gebruik de tijd om te relaxen, verstel je stoel en neem een dutje. Mocht je kunnen slapen op de bus, dan raden we je aan om een nachtbus te nemen zodat je tijdens je slaap naar je bestemming reist. Op deze manier kom je uitgerust aan om je bestemming!

Op reis binnen Europa!

Het vinden van de hippe bestemmingen in Europa is eenvoudig wanneer je toegang hebt tot Wanderu (helemaal met de gratis Wanderu app). Als je rond reist per bus, kan je een hoop besparen en reizen in het voorjaar en zomer voor weinig. Plan je reis van te voren om de goedkoopste tickets te bemachtigen en bespaar op je avontuur!

Hoe hebben we de reis samengesteld?


Met behulp van Wanderu’s unieke database welke busreizen binnen Europa bevat. De data bevat onder andere de prijzen, reisduur en tijdschema’s van meerdere vervoerders, en we hebben onze unieke route technologie gebruikt om reizen te combineren en samen te stellen. Met behulp van een graaf database en graaf theorie principes, kunnen wij vervolgens de gegevens analyseren en honderdduizend mogelijke bus routes met elkaar verbinden tussen de Europese (hoofd)steden.

Door het afwegen van de reizen op basis van prijs en reistijd was het mogelijk een goede balans te vinden voor de meest optimale stedentrip op basis van de beschikbare prijzen. Om er zeker van te zijn dat het bovenstaande mogelijk is, heeft het Wanderu algoritme gecontroleerd dat de reizen daadwerkelijk te boeken zijn. Daarnaast hebben we de prijzen gecheckt gedurende een langere periode.

Je hebt vrij om de informatie en kaart op deze pagina te gebruiken bij een bronvermelding naar Wanderu. Mocht je de informatie gebruikten, link dan naar deze pagina zodat reizigers de meest actuele reizen kunnen vinden en zelf kunnen ontdekken hoe wij de reis hebben samengesteld.

Like what you read?
Spread the word:

About the author
Staffo Dobrev

Staffo Dobrev

Having lived in some of the greatest cities in the world, Staffo has always had a soft spot for travel and adventures. Instead of hitting the usual tourist attractions, though, Staffo prefers to make friends with local people and check out fun places and activities that are not in the travel books.
keep wanderin'

Can’t get enough Wanderu? Then you might enjoy these stories too:

Come wander with us!

Follow us for travel hacks, inspo, and deals right in your feed: